BALDIZ, YALDIZ, KAZIM YILDIZ

Çizdiği ve sergilediği karakalem Safranbolu resimlerinin önünden geçtiğimiz Kazım Yıldız’a verilen kamusal destek her türlü övgünün üzerindedir. Bu bağlamda sanata ve sanatçıya; garip gurebaya, yaşlıya, gence, çocuğa özetle insana duyduğu sevgi ve saygıyla sayın kaymakamımız Gökhan Azcan ile çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Var olsunlar.

Kazım Yıldız, Ressam Ömer Erdem’in himayesinde karakalem resim yaparak sağlık sorunlarını ikinci plana öteleyen bir gariban hemşerimizdir. Özellikle Arasta Arkası Sokak’ın köşesinde resimlerini duvarlara asarak sergiler. Bizim köylü ressamımız Ilbarıtlı Recai Demirsöz ekolünden bir evladımızdır. Para ile pul ile ün ile ilişkisi yoktur. Bir dilim ekmek, bir yudum su ile yetinen Robinson’umuzdur.

Kazım, ilçe mülki ve yerel yönetiminin duyarlılığı sonucu karakalem resimlerini Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde sergiledi. Mutlaka görünüz. Bu gencimizin kent sevdasını, yeteneğini, gönül zenginliğini, efendiliğini ve çapını…

Yazımın bu bölümünü rahmetli veteriner hekim Şükran Beniç’in sözcükleriyle noktalıyorum. Ne haber baldız, boyanın iyisi yaldız, ressamın alası Kazım Yıldız.

Bir öneri

Geçen hafta Harmanlar’da hayvan sever bir hanımefendi ile mahalle halkının kedi-köpek medya savaşı ve tartışması dikkatimi çekti.

Saruman isimli aşıları tamam, çapkın ve kulübesine bağlı bir köpek sahibi olarak empati yaptım. Komşularıma, kapımızın önünden geçen hemşerilerime teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Özellikle 5 vakit namazını Köyiçi’nde kılan cami cemaatinden Osman Lüfer ağabeyim ‘Yaşa Aytekin Bey bu köpeğe sahip çıktın. İyi de bakıyorsun’ demesini iltifat değil, canlıya duyduğu saygının, merhametin ölçüsü olarak görüyorum.

Şimdi yapılması gereken bu hanımefendinin yedinde bulunan köpeklerin Belediye Fidanlığı’na taşınmasıdır. Keza veteriner hekimin bulunduğu ilçe tarımda buraya çok yakındır.

Böylelikle geçici bir süre sağlıklı, güvenli bir ortam oluşturulduğu gibi Sermin Örel isimli hayvan sever hanımefendi de her gün buraya gelir; köpekleriyle ilgilenir; sonra kalıcı bir uygulama işleme konulur. Lütfen sempati, empati dengesini iyi kuralım ve sağlayalım.

Aytekin Kuş

2010